Op de fiets naar Santiago, dat idee groeide de laatste jaren en ik wilde niet wachten tot mijn pensioen. Je weet immers maar nooit of je dat haalt. Op 8 april, tijdens een uitvoering van de Mattheus Passie, bewees ik mijn gelijk! Een stuk tonijn werd me bijna fataal. Ik kreeg een hartstilstand en dankzij een zeer oplettende Margriet en twee artsen die toevallig op de rij achter ons zaten heb ik het overleefd. Het bleek achteraf een histaminevergiftiging, iets dat vaker voorkomt bij zogenaamde scombroïde vissen, en dan vooral bij tonijn. Na de nodige onderzoeken werd ik gerustgesteld dat er met mijn hart niets mis was en kon de fietstocht doorgaan!

Plannen zijn er om uit te voeren. De voorbereiding en de uitvoering hebben mij veel plezier gegeven. Tijdens de reis hield ik een blog bij dat met groeiend enthousiasme door een toenemend aantal volgers werd ontvangen. ‘Kun je niet gewoon door blijven schrijven?’ Deze vraag is mij meermalen gesteld en heeft mij uiteindelijk doen besluiten de belevenissen in boekvorm vast te leggen.

Graag neem ik je mee op reis langs oude wegen, van Sint Pancras naar Sint Jacobus in Santiago de Compostela. Ik wens je bij het lezen net zoveel plezier als ik had bij het fietsen.

P.S. De opbrengst van dit boek komt geheel ten goede van de Alzheimer Stichting. Mijn louterende tocht naar Santiago de Compostela volbracht ik op de fiets van mijn zwager, die – vanwege Alzheimer –   op veel te jonge leeftijd overleed en daarom nooit die droomreis heeft kunnen maken!

Het boek is uitgebracht op 8 april 2023. Bestellen kan nog via diverse boekhandels, zie de links hieronder, of nog rechtstreeks bij mij (Reageren).

Het boek is ook te koop via diverse boekenwinkels zoals Bol.com, Amazon, Bruna en Paagman.

https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=en+nu+wegwezen

https://www.bruna.nl/boeken/en-nu-wegwezen-9789085484776

https://www.wehkamp.nl/en-nu-wegwezen-gerard-van-hal-17128368/

https://www.deappelboomvoorthuizen.nl/boekshop/boeken/hobby-vrije-tijd/63023-en-nu-wegwezen-9789085484776.html

https://readshoprijnsburg.nl/en-nu-wegwezen?is_preview=on

https://www.paagman.nl/product/77617009/en-nu-wegwezen–door-gerard-van-hal

Delen met je netwerk? Graag!